sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Jokanaisen pikainen sisustustyynyMittaa paperille haluamasi tyynyn koko (jos haluat oikaista, mittaa suoraan kankaalle. Toisaalta jos viitsit nähdä vaivan, kaava jää sitten ainaiseksi käyttöön :)
Itse hain ikeasta sellaisen lasten ison paperirullan, siihen on helppo piirtää. Leivinpaperikin käy jollei ole muuta :)
pikkutyyny 40*40
isompi 50*50
pitkulainen 50*60 tai 50*70

piirrä tyyny ja lisää jokapuolelle saumavarat 1,5-2cm, leikkaa kaava irti

Leikkaa kankaasta tyynyn etu ja takapuoli eli 2 kpl samanlaisia

Kun haluamasi koko on valmis, leikkaa se kankaasta ja huolittele kaikki reunat siksakilla (molemmat kappaleet)

Halusin tehdä näihin tyynyihin koristeeksi tuollaista rypytettyä nauhaa. Leikkaa pitkä suiru kangasta (melkein kaksinkertainen alkuperäiseen mittaan verrattuna koska se menee rypylle. Silitä kaitaleen molemmista pitkistä sivuista ihan hiukan alapuolelle ja tikkaa suoraompeleelle päältä.
Rypytyksen voit tehdä käsin harsimalla nauhan keskelle oikein harvoin pistoin ompeleen tai koneella, säädä tikkiväli niin isoksi kuin koneesta saa (omastani suurin on 6) ja ompele keskeltä nauhaa. Sitten langanpäistä kiinni ja vedät kunnes rypytys on sellaista kun haluat.

Asettele rypytetty nauha kiinni haluaamaasi kohtaan toiseen kankaaseen

Kuulin joskus että ompelijat ei nuppineuloja käytä..noh, kun ei olla virallisia ompelijoita niin käytetään kuitenkin :)

Tikkaa nauha kiinni keskeltä suoraompeleella:
Jollet halua koristella tyynyä, voit skipata nämä kaikki ja siirtyä takakappaleeseen.

Nyt sitten se tyynyn takapuoli. Jos laitat vetskan, leikkaa takakappale kahtia keskeltä. Tee pienet taitteet keskiosiin ja silitä, tähän tulee vetska. Vetoketju asetellaan nuppareilla kiinni reunaan (avaa vetska tietenkin) ja ommellaan suoraompeleella kiinni reunaan, toinen puoli samalla tavalla-ei mitään vaikeaa kertakaikkiaan :)

Tämä on lähtötilanne kun olet leikannut takakappaleen puoliksi ja silittänyt pienet käänteet. Nyt joko se vetska tikataan kiinni tai jollet halua vetskaa niin voit ommella vaikka pienet solmimisnauhat tai laittaa napit.Voit laittaa nauhat myöhemminkin jos olet epävarma mihinkohtaan ne laitetaan.

Tässä on nyt toinen puoli vetskasta ommeltu suoralla kiinni ja nyt on toisen puolen vuoro. Kun tulet tuon vetoketjun plötin kohdalle, laita neula alas, nosta paininjalka ylös ja kuljeta vedin yläpuolelle (sieltä mistä olet jo ommellut) ja jatka loppuun.


Nyt on molemmat puolet valmiit ja voit yhdistää ne. Laita oikeat puolet vastakkain (koristeltu puoli ylöspäin ja tämä vetskapuoli sitä vasten) HUOM!! Muista jättää vetoketju auki tai muuten koko työ jää sinne pussiin :)
Sitten vain laitat nuppareilla kiinni toisiinsa tyynynpuoliskot ja huristelet suoraompeleella koko tyynyn ympäri. Käännät tyynyn oikeinpäin ja valmista tuli :)

Jos et laittanut vetskaa, asettele kappaleet päällekkäin oikeat puolet vastakkain, neulaa kiinni ja huristele ympäriins. Kun käännät työn, voit ommella solmimisnauhat kiinni tai laittaa vaikka kauniit pitsit molempiin puoliin nauhoiksi ja solmia ne rusetille.
Minulla tulee kovin monesti sellainen tilanne eteen että haluan uudet tyynyt sisustukseen, joten eikun ompelukone esiin ja tekemään :) Tyynyissä vaan taivas on rajana, niillä saa niin nopsasti uutta ilmettä eikä vaadi rahaa. lenpa tehnyt vanhoista pyyhkeistäkin tyynyt mökin laiturille kun puuttui auringonotosta tyyny pään alta :)

Tämä ohje on helppo ja nopsa.Siinä on vetska, mutta voit tehdä samalla ohjeella ilmankin vetskaa. Kiersin kauan vetoketjut kaukaa kun ajattelin niiden olevan niin hankalia- höpönlöppö :) Kokeile kerran tämä ohje, ei todellakaan ole mittään kummallista jos suoraommelta osaat ommella ;)
Ohje ei mene varmaan taiteensääntöjen mukaan mutta lopputulos ratkaisee joten oikein hyvä ohje. Vetska jää näkyviin nurjalle mutta omaa silmääni se ei haittaa laisinkaan.

Onko kaapissa kivat vanhat verhot joissa on ihanat värit tai tekstiä? Eikä niillä ole käyttöä? Tyynyiksi :)

Kuvat on kovin pimeitä mutta minkäs teet kun ei ole päivänvaloa..no kohta tulee aurinko ja kevät

Pinterestiin olen kerännyt erilaisia tyynyideoita, ne löytyy täältä :)
http://pinterest.com/johannasusanros/kasityot-ja-puuhastelut/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti