lauantai 21. syyskuuta 2013

Isomman pussukan ompeluohjeet ja mitat + sammutuspeitteen pussi

Leikkaa kankaasta josta haluat korin pohja, mitat pituus 33cm, leveys 23cm. leikkaa kulmat pois päädyistä ja pyöristä. Kaikki kaavat leikataan myös vuorikankaasta, joten leikkaa vuoren pohja samointein :)

Sivukappaleita leikataan 2kpl+ 2kpl vuorikankaasta. Pituus 53, korkeus 34cm


Jos haluat koriin kahvat, leikkaa 2kpl kahvoja päälliseen+ 2kpl vuoreen, näin saat tukevat kahvat, eikä ne lörpähdä alaspäin :) Mitta kahvaan , pituus 30cm, leveys 10cm

Laita sivukappaleet päällekkäin ja ompele reunoista kiinni (kts. kuva alapuolella). Nuppaa pohjakappale kiinni ja ompele.


Leikkaa ylimääräiset saumavarat pois ja käännä ulkopussi oikeinpäin.

Samat ohjeet vuoreen, ompele pussiksi


Kahvat, laita päällekkäin päällisen ja vuoren kahva ja ompele ne pitkistä sivuista kiinni toisiinsa


taita kahva pitkittäin puoliksi ja silitä

Käännä nyt toisesta puolikkaasta keskelle reuna ja silitä

Sama toisella puolen

Lopuksi käännä puoliksi ja silitä ja ompele niin reunasta kuin pystyt kahva valmiiksi

Vuori ja päällinen sisäkkäin

Vuori tulee hiukan yli päällisestä, joten taita sitä reippaammin kuin ulkokangasta

Nuppaa kiinni vuori ja päällinen

Lisää kahvat vielä oikeille kohilleen ja huristele ympäri pussukan ompelukoneella. Valmista :)

Kiva tapa koristella koreja, on käyttää valmiita, itseliimautuvia korjauspaikkoja. Voit leikata niistä kuvion (tähden, sydämen, kirjaimet tm.) ja vaan ottaa tarran takakappaleen irti ja liimata kubion kankaaseen.


Jos haluat muuten koristella koreja tai laittaa niihin pitsiä, leikattuja aplikaatioita muusta kankaasta, leimoja tm. Se kannattaa tehdä jo heti alkuvaiheessa kun sivukappaleet on vasta leikattu, koristelee ensin ja sitten vasta ompelee pussukaksi.

Sammutuspeitteen pussin ohjetta on myös pyydetty. Se on niin simppeli ettei ohjeita kaipaa kummemmin :) Ota oma sammutuspeitteesi ja piirrä siitä muoto. Lisää saumavaraa n. 2cm, leikkaa irti kankaasta ja samanlainen takakappaleeksi. Koristele haluamallasi tavalla, tee reikä ylös keskelle, molempiin kappaleisiin(katso kohta sammutuspeitteestä) josta sammutuspeitteen saa roikkumaan. kangaskaupoista saa noita renkaita paketissa ostettua, samassa paketissa on työkalu , joka kiinnittää renkaan kappaleet toisiinsa kun vasaralla lämäyttää siihen :) paketin hinta on 9,90e. Omat pussini olen tehnyt rusotumattomista teräsrenkaista, jotka tarvitsevat omat työkalunsa. Reiän voi tehdä myös ompelukoneella (napinläpi). Lopuksi huristele kappaleet yhteen ompelukoneella ja taita alareuna n. 1,5cm sisällepäin ja ompele suoraompeleella siistiksi. Done.

Kaikki osaavat tehdä koreja, ne on helppoja ja nopsia tehdä :) Käytä lempparikankaitasi ja sisustuksessa käyttämiäsi värejä. Säilytyskoreja ei ole koskaan liikaa :)

2 kommenttia:

  1. Pakko oli vielä tulla lisäämään että sekä koreista, että sammutuspeitteen pusseista tulee todella kauniita kun tekee valkoisesta tekonahasta :)

    VastaaPoista
  2. Pitäisköhän ihan uskaltautua koklaamaan.. :) Ohjeet on ainakin hyvät :)

    VastaaPoista